top of page
  • vukovichdamir

KAKO JE U SVIJETU UREĐENO ONLINE KOCKANJE?



Kockanje na mreži je svjetski popularna zabava za nebrojene igrače na resursima kao što je https://icasinohrvatska.com/. U nastavku pročitajte kako biste saznali više o raznim zakonima o kockanju diljem svijeta.


Zakonodavstvo i regulativa o online kockanju: kako funkcionira

Većina igrača ne uzima u obzir zakone i propise industrije kockanja kada se kocka na internetu. Logično je da svaka takva industrija ima globalnu jedinstvenu regulativu, ali to nije slučaj. Međutim, bilo bi korisno kada biste razmislili o raznim pravnim implikacijama takve zabave iz nekoliko razloga.

Globalna industrija internet kockanja još je u povojima. Međutim, popularnost ovog sektora naglo je porasla posljednjih godina, a većina zakonodavaca je bila spora s usvajanjem. Posljedično, propisi o internet kockanju kasnili su na zabavu u većini zemalja širom svijeta. Danas se neke regije i dalje oslanjaju na zastarjele zakone, druge se trude ići ukorak s razvojem industrije, ali situacija se poboljšava.

Razumijevanje da većina zemalja ima različite i jedinstvene propise o online igrama je ključno. U članku u nastavku pogledat ćemo važnost razmatranja ovog zakona i kako se različite zemlje suočavaju s ovim izazovom koji se neprestano razvija. Započnimo.


Propisi o online kockanju: važnost razumijevanja

Najkritičnije razmatranje kod online igranja i klađenja je "davanje" svog novca trećim stranama koje ne poznajete. Ovi "bezlični" entiteti primaju sredstva od bezbrojnih igrača širom svijeta. No, vrlo malo igrača zna za ljude ili tvrtke koje upravljaju raznim stranicama za kockanje. U konačnici, transparentnost je vitalna regulacijska točka unutar industrije. Razlog je taj što bi igrači trebali razumjeti da imaju posla s pouzdanim organizacijama i mogu sigurno položiti sredstva kod njih.

Postoje tri osnovne svrhe regulacije online kockanja, a one uključuju:

Osigurati da online kockari dobiju pošten i siguran tretman

Osigurati etički rad web-lokacija za kockanje

Osigurati zakonit rad web-mjesta za kockanje.


Ovisno o regiji ili zemlji, stranice za kockanje trebale bi biti u skladu sa svim relevantnim zakonima.Etičko djelovanje i praksa još su jedna ključna obveza, s brojnim drugim zahtjevima. Na primjer, oglašavanje svakog operatera ne bi smjelo dovoditi u zabludu, a svaka bi stranica trebala uključivati ​​mjere protiv kockanja maloljetnika i pranja novca.

Transparentnost uvjeta je jednako važna, uključujući zaštitu depozita klijenata. Primanje dobitaka u razumnom roku i poštena dobitna promjena također čine rez u smislu etičkog rada i odgovarajućih kriterija tretmana.


Ključni zaključak je da je primarna svrha propisa o online kockanju zaštititi igrače. Međutim, takav zakon funkcionira samo ako igrate na licenciranim i legalnim stranicama. Stoga biste trebali ostati informirani o legitimnosti određenih kockarnica i izbjegavati lažne operatere. Nažalost, iako je takvih mjesta malo, još uvijek postoje i povremeno se uspiju provući kroz pukotine kako bi preživjeli.

Kako se različite zemlje nose s regulativom o internetskom kockanju

Pogledajmo pobliže kako se razne zemlje nose s propisima o online klađenju i igrama. Regije koje ćemo promatrati su:


Sjedinjene Države

Ujedinjeno Kraljevstvo

Kanada

Europa

Azija

Australija i Novi Zeland

Afrika

Južna Amerika.

Sjedinjene Države


Ova je zemlja zemlja u kojoj kockanje na kopnu ima stare i burne korijene, ali stvari nisu tako jasne s njegovim online kolegom. Razlog je taj što su stanovnici SAD-a godinama bez problema uživali u internet kockanju. Međutim, UIGEA (Unlawful Internet Gambling Enforcement Act) donekle je promijenio stvari 2006. godine.

Ovaj zakon zabranio je financijskim institucijama obradu transakcija između kockarskih stranica i stanovnika SAD-a. Zbog toga su se neki operateri povukli s tržišta, ali su neki ostali. Odnedavno su pojedine države otvoreno pozdravile brojne operatere, pri čemu neki planiraju isto, a drugi još uvijek nisu odlučili.

Ujedinjeno Kraljevstvo


Ova država je legalizirala internet kockanje i okitila ga jasnim, preciznim i poštenim propisima. Kao rezultat toga, bezbroj web-lokacija može raditi izvan i unutar zemlje i pružati usluge kockanja stanovnicima zemlje od 2014. Međutim, UKGC (Komisija za kockanje Ujedinjenog Kraljevstva) mora prvo izravno revidirati i licencirati svakog operatera.

Prije 2014., operateri kockanja morali su imati jednu od nekoliko licenci na bijeloj listi za prihvaćanje britanskih igrača. Posljedično, promjena u zakonodavstvu regiju čini vrlo privlačnom za operatere, ali visoke porezne stope donekle umanjuju poslovni potencijal.


Kanada

Slično kao u Sjedinjenim Državama, kanadsko zakonodavstvo o internet kockanju je zbunjujuće. S jedne strane, postoji zakon koji sprječava operatere kockanja bez dozvole koju je izdala država da nude usluge Kanađanima. S druge strane, nikakvi zakoni ne sprječavaju Kanađane da se bave online kockanjem na inozemnim stranicama.

Slično, pojedine kanadske provincije mogu samostalno regulirati internetsko kockanje u svojim regijama. Postoji nekoliko primjera lokalnih samouprava koje posjeduju i upravljaju jedinstvenim mjestima za igre na sreću i klađenje.

Europa

Brojne su zemlje diljem Europe, a svaka regija samostalno regulira internetsko kockanje. Europska komisija upravlja zemljama članicama Europske unije do određene razine, utječući na to što te zemlje mogu, a što ne mogu učiniti. No, Komisija ne predstavlja centralizirano upravljačko tijelo, što znači da svaka država može donositi pojedinačne zakone kako želi.

Posljedično, neke se zemlje mogu pohvaliti regulacijom na visokoj razini, a druge manje. Najatraktivnija europska tržišta su Norveška, Austrija, Njemačka, Švicarska, Francuska, Italija, Portugal, Španjolska i Rusija.

Azija

Ova regija je slična Europi po tome što svaka država može slobodno donijeti pojedinačne propise o kockanju. Međutim, na kontinentu nema jedinstvenog pristupa kockanju na kopnu ili na internetu. Kao rezultat toga, neka područja imaju potpuno legalna mjesta za kockanje, dok je ta aktivnost zabranjena u drugim regijama. Bez obzira na to, najpopularnija područja uključuju Hong Kong, Makao, Singapur, Japan, Kinu, Indiju, Izrael, Tajland i Maleziju.Australija i Novi Zeland

Godine 2001. vlada Australije donijela je Zakon o interaktivnom kockanju (IGA) kako bi regulirala online kockanje. Zbog toga se stanovnici Australije mogu baviti samo lutrijskim igrama i sportskim klađenjem koje nude australske tvrtke. Lokalne vlasti rade zajedno sa središnjom vladom na provedbi IGA, ali ništa ne sprječava Australce da se registriraju i igraju na stranim kockarskim stranicama.

Na Novom Zelandu, igrači se oslanjaju na jednostavan Zakon o kockanju iz 2003. Ovaj zakon sprječava domaće tvrtke da nude usluge kockanja i sportskog klađenja Novozelanđanima. Međutim, nijedan zakon izričito ne zabranjuje stanovnicima Novog Zelanda korištenje stranica za kockanje u inozemstvu.

Afrika

Brojne afričke zemlje blagonaklono gledaju na različite oblike kockanja. Naći ćete obične kockarnice u više afričkih regija, ali Južna Afrika je među najpopularnijim izborima za turiste. Ova je zemlja na čelu regulacije online kockanja i jedna je od rijetkih zemalja na kontinentu koja je donijela zakon o internet kockanju.

Južna Amerika

Većina južnoameričkih zemalja također ima dobrodošlicu u pogledu zakonitosti kockanja, ali u različitim oblicima. Na primjer, Brazil svojim stanovnicima zakonski dopušta sudjelovanje u lutriji i konjskim utrkama. Osim toga, većina Južne Amerike također dopušta online kockanje na stranim web stranicama.

11 просмотров

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page