top of page
  • vukovichdamir

Najgore odustajanje u pokeru ikada



Odustajanje u igri pokera moglo bi značiti igranje na sigurno, lukavstvo ili velika pogrešna procjena. Kako biste ostali objektivni, ne možete se usredotočiti samo na najveće pobjede ignorirajući pogreške. Prije sljedeće igre online pokera, proučite ovaj popis najgorih odustajanja u pokeru u povijesti. Amateri nisu stajali iza ovih skupih pogrešnih tumačenja, napravila su ih neka od najvećih imena u igri. Razlog više da budete popustljiviji prema sebi sljedeći put kada pogriješite kada igrate poker online na www.icasinohrvatska.com/.


Phil Hellmuthova trostruka dama odustaje

Čak je i Bad Boy of Poker imao svoj dio bolnih odustajanja. Iako, imati ukupno više od $26,000,000 u dobicima na turnirima uživo to bi moglo olakšati zaborav. Na World Series of Poker (WSOP) One Drop Texas hold'em poker turniru s buy-inom od 111.111 $ 2017., Bertrand "Elky" Grospellierov polu-blef uvjerio je poker legendu, Phila Hellmutha, da odustane s tri dame. Sve što je njegov protivnik imao bio je Jack i 10.


Nakon Hellmuthovih minimalnih podizanja, Elky je ušao s check-raiseom, podižući ulog na 1,2 milijuna. Tada su svi očekivali da će Hellmuth igrati agresivno i duplirati. U iznenađujućem obratu, Hellmuth je odustao, dopuštajući Elkyju da osvoji pot.

Taj je potez izazvao buru na poker Twitteru i ostavio Hellmutha na 10. mjestu umjesto željenog 9. Pobjedom nad Hellmuthom Elky je završio drugi na turniru za 2,2 milijuna dolara.


Odustajanje as-5 Ryana Lenga

Odustajanje Ryana Lenga na Poker Player Championshipu 2021. zauzima središnje mjesto jer se smatra najgorim odustajanjem u povijesti pokera.Na poker turniru uživo su ostala tri igrača, od kojih su dvojica bili Leng i Dan “Jungleman” Cates. Leng je imao boju as-5, a Cates je imao kralja karo i tref damu. Nakon nekoliko podizanja i poziva, Cates je, vidjevši da ima šansu za straight, uložio 300.000. Onda je nazvao Leng.


Igra je poprimila zanimljiv obrat kada je Leng uložio 600.000, a Cates je sa svojom slabijom rukom ušao all-in za 900.000. Leng je imao više od 10 milijuna preostalih žetona i trebalo mu je još samo 300.000 da plati okladu sa svojim najboljim parom. Šokantno, odustao je u zadnjoj minuti, a Cates je osvojio narukvicu nakon genijalnog blefa.


Da je Leng zvao, Cates bi bio eliminiran i Leng bi preuzeo njegovo mjesto kao pobjednik. I s boljom rukom. Ovi nevjerojatni potezi oba igrača doveli su Junglemana do njegove prve poker narukvice. Ukupna zarada Ryana Lenga na poker turnirima procjenjuje se na 3,3 milijuna dolara.


Kvad 8 puta Mihaila Smirnova

Vjerojatno nikada prije niste vidjeli nekoga da baca 8 četvorki. I nikada ih niste vidjeli da rade ovo licem prema gore prije povijesnog poteza Mikhaila Smirnova. Smirnovljev quad 8 fold još uvijek je kontroverzna tema u pokeraškim krugovima. Dok neki to smatraju potpuno glupim potezom, drugi iza toga naziru skrivenog genija.


Odustajanje se dogodilo u Big One for One Drop događaju s buy-inom od $1,111,111 na 2012 WSOP-u. Smirnov je već imao ruku s parom osmica kada je postigao još dvije na flopu i turnu. Smirnov je uložio 700.000 dolara. Njegov protivnik, izvršni direktor John Morgan, slijedio je s all-in ulogom od 3,4 milijuna dolara.Međutim, čak i uz nevjerojatno dobru ruku, Smirnov se i dalje bojao da bi Morgan mogao skrivati ​​straight ili straight flush. Morgan je igrao čvrsto na početku utakmice, a njegov iznenada agresivan stil igre i hrabar all-in ulog dodatno su potaknuli Smirnovljeve sumnje.


I onda se dogodilo nemoguće. U trenutku kada bi većina profesionalaca s povjerenjem pratila, Smirnov je odustao licem prema gore da ga stol vidi i zaplače. Međutim, misterij ostaje neriješen. Je li Morgan zapravo imao straight flush ili je blefirao? U svakom slučaju, bilo bi vrlo teško pronaći bilo kojeg drugog igrača koji bi mogao odustati u ruci quad 8. Čak iu video pokeru ili online igri, tko ne bi igrao agresivno s tako sretnom rukom?

Smirnovljeva trenutna ukupna zarada procjenjuje se na 947.171 dolara.


Niski ravni nabor Joea Hachema

Na Svjetskoj poker turneji 2006., novi momak u bloku, Jordan Morgan, uvjerio je poker veterana Joea Hachema da napravi jedno od najžalosnijih povlačenja u povijesti pokera. Hachemu nije strano napraviti dobre pozive u pokeru, s trenutačnom zabilježenom zaradom od ukupno 12,433,810 $.


Na prvenstvu su svi igrači startali sa hrpom od 50.000 žetona. Hachem je imao otvoreni straight draw. Odlučio je provjeriti i vidjeti besplatnu kartu, karta na potezu bila je 6 trefova. Ostali igrači su odustali i Morgan je uložio 2.000. Hachem je povisio na 7,000. Ovdje je Morgan povisio na 12.000, a Hachem na 22.000. I baš kad biste očekivali da će Morgan odustati, on je gurnuo all-in za još 27.000.


Hachem je naravno sumnjao da bi Morgan mogao skrivati ​​jaču ruku nakon ovog samouvjerenog poteza. Hachem je presavio i rukom zapanjio publiku. Njegov protivnik imao je džepne aseve, a sam Hachem imao je low straight. Runda je donijela jedan od najgorih odustajanja u povijesti i vjerojatno najupečatljiviji blef.


Neki obožavatelji tvrde da je Hachem znao važnost preživljavanja na poker turnirima i da mu je prolazak u sljedeću rundu bio prioritet u odnosu na pobjedu u jednoj rundi. Neki vjeruju da je Hachem mogao reći da je Morgan imao dvije kraljice. No možda je druga strana u pravu i sve su to samo pametni načini opravdanja za užasan odustajanje u pokeru.

Koliko god bolni ili bizarni bili neki od ovih nabora, jedno je još uvijek točno: Sposobnost položiti čak i primamljivu ruku je vještina koja odvaja profesionalce od ostalih. Što biste vi učinili na njihovom mjestu.

0 просмотров

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page