top of page
  • vukovichdamir

3 teorije o sportskom kockanju – činjenica ili fikcija?



Ako ste ikada pet minuta gledali igru ​​sa strastvenim sportskim kockarom, više je nego vjerojatno da ćete čuti nekoliko "mudrih riječi" kada su u pitanju najbolje teorije kockanja.

Mudre riječi stavljam pod navodnike, jer je mnogo toga što čujete ili neutemeljeno ili jednostavno pogrešno.


Uz to rečeno, postoji nekoliko tvrdnji koje izdržavaju test. Težak dio za igrače koji se žele ozbiljnije baviti svojim hobijem je odvojiti istinu od laži.

Izložit ću neka od uobičajenih uvjerenja o strategiji sportskog kockanja kako bih objasnio zašto prolaze ili padu na testu.


Na ovoj stranici https://hrkladionica.com/ možete potražiti zanimljive sportove za sportsko klađenje.


1 – Fade the Public

Ako niste upoznati s konceptom izblijeđivanja javnosti, prilično je lako upoznati vas. Ideja je da klađenje protiv bilo koje strane igre ima većinu novca na njoj će vas na kraju uvijek ostaviti naprijed.


Čovjek koji drži novac u fadeu Primjer javnog klađenja

Na površini, razumljivo je vidjeti zašto bi to funkcioniralo. Okladu će dobiti ili kladionica ili javnost (pod pretpostavkom da novac nije 50-50 sa svake strane), a kladionice će uvijek dobiti dugoročno.


Na prvi pogled može se činiti da je ova strategija prilično pouzdana, ali još uvijek postoje neke ozbiljne zamke na koje možete naići tijekom duljeg vremenskog razdoblja.

Prvo, moram pojasniti da se slijepo blijeđenje javnosti ne gleda na većinu sportskih kladionica.


Zapravo, vaš račun može biti suspendiran ili zabranjen na web-mjestu ako postane očito da je to vaša jedina strategija za klađenje.

Drugo, blijeđenje javnosti pretpostavlja da imate gotovo neograničen bankroll.

Možda ćete izići naprijed, ali možda nećete imati sredstava da ostanete dok se stvari ne okrenu u vašu korist.


Presuda

Blijeđenje javnosti obično će ići u vašu korist, ali stvara mnogo pretpostavki koje se možda neće ostvariti ako stvarima ne date dovoljno vremena da rade.

Većina ljudi nema vremena, strpljenja ili novca da preživi isključivo klađenjem protiv većine kockara na određenu igru.


Također, ako se striktno držite filozofije "fade the public", pasti ćete u nemilost u sportskim kladionicama.Da ne spominjemo, klađenje nije toliko zabavno kada imate broj koji u biti donosi odluke umjesto vas.


Još uvijek je dobra ideja pogledati gdje se javni novac ulaže u igru, ali nemojte to učiniti jedinim čimbenikom u vašem procesu donošenja odluka.


2 – Underdogs daju više vrijednosti

Kockari amateri imaju pristranost prema favoritu. Ima smisla. Ako vjerujete da će tim pobijediti, lako se uvjeriti da će pobijediti s razumnom razlikom koja je potrebna za pokrivanje širenja. Uz to, neki kockari odlaze stvari predaleko. Oni misle da je uvijek klađenje na autsajdere ključ za izlazak u prednost na kraju.


Ovakav način razmišljanja nije previše daleko od ideje da je odabir protiv javnosti uvijek pametan potez, ali dolazi do više brojeva. Na primjer, postoje slučajevi kada se klađenje na underdog za pokrivanje širenja ne isplati isto kao klađenje na favorita.

Upotrijebimo utakmicu za Super Bowl 54 kao primjer. U trenutku pisanja ove objave, kladionice Super Bowla imaju Kansas City Chiefse na 2 boda favorita protiv San Francisco 49ersa na -105, a 49erse na -115. U ovom slučaju, naslovnica 49ersa (underdog) vrijedi manje od naslovnice Chiefsa (favorita).


S obzirom na to, odabir autsajdera na liniji novca mogao bi opravdati hype ako donesete pametne odluke. Dok su novčane linije kod igranja na širenje obično slične, klađenje na novčanu liniju na konačni rezultat će dati velike prednosti u pravim situacijama.


Ovdje je ključno zapamtiti da vaš cilj nije dobiti što više oklada.Da je to slučaj, kladili biste se na svakog favorita na -250 i osvojili djelić onoga što riskirate. Umjesto toga, trebali biste tražiti da izađete naprijed kada zbrojite svoj novac koji dolazi i novac koji izlazi. Često to znači da ćete izgubiti više oklada nego što dobijete, ali te dobitne oklade će pokriti vaše gubitke ako odaberete oklade s vrijednošću.


Zapamtite ako se kladite na 100 $ underdogs na +150 (relativno manji underdog), osvojili biste više novca osvojivši dvije igre (300 $) nego da ste dali iste oklade na -150 i osvojili 4 igre (260 $).


Presuda

Underdogs obično imaju veću vrijednost od favorita, ali još uvijek je važno pronaći pravo vrijeme za savijanje mišića autsajdera. Ako se često kladite na velike autsajdere i nadate se da ćete pogoditi nekoliko velikih, to nije održiva strategija kockanja čak i ako uspijete pobijediti nekoliko puta.


S vremenom će kladioničari koji imaju razumne šanse za pobjedu biti isplativi. Klađenje na timove na oko +160 do +110 slatka je točka za rizik i nagradu koja će vaše pobjede pokrivati ​​vaše gubitke, a zatim i neke.


3 – Parlayi pružaju dobru vrijednost

Svatko ima jednog prijatelja čija je preferirana metoda sportskog kockanja nečuvene parlay oklade koje gotovo nikad ne uspije. Nije teško shvatiti zašto je ideja privlačna, ali visoke isplate mogu potaknuti ljude na donošenje ishitrenih odluka.


Čovjek predstavlja Parlay oklade

Budući da se čini da su omjeri rizika i dobitka korisni za kladitelja, postavlja se pitanje, je li stvarno tako dobar kao što se čini?


Slično kao i druge stvari koje se čine predobrima da bi bile istinite, tako je i oklada na parlay. Budući da brojke postaju zbunjujuće, rezimirati ću ne ulazeći u postotke i izglede na dubokoj razini.


Jednostavno rečeno, koeficijenti (u smislu rizika naspram nagrade i vjerojatnosti za pobjedu) idu u korist sportskih kladionica sve dok ne dođete do pet ili više oklada u parlayu... A svi znamo kolika je vjerojatnost da će svatko dobiti pet oklada. oklade bez gubitka.


Presuda

Volim razmišljati o igrama parlaya kao o lutriji ili tiketu. Zabavne su, mogu pružiti uzbuđenje s niskim rizikom i visokom nagradom, ali nikada ne bi smjele biti dio vašeg glavnog plana prihoda.

Ako imate malo viška novca koji si možete priuštiti da izgubite, parlayi vam nude priliku da to ostvarite.


Osobno, kada se kladim na parlay, smatram da je novac već izgubljen. Većinu vremena to će na kraju biti slučaj. Međutim, nitko ne može tvrditi da igranje 5 dolara na parlayu od 8 utakmica koje isplati ogroman broj može biti zabavno. Da ne spominjemo, mogli biste povremeno osvojiti jednu ako budete imali sreće.


Rezervirajte igranje parlaya za pravu situaciju, a oni mogu dodati malo uzbuđenja vašim, nadamo se, sustavnim metodama kockanja.Samo pazite da to ne bude svakodnevna igra i oni mogu imati mjesto u vašem repertoaru za klađenje.


Zaključak

Može biti teško pokušati izbaciti iz glave uobičajene mitove o sportskom kockanju, ali nadamo se da će ovaj članak baciti svjetlo na ove konkretne koncepte.

Iako se može činiti da postoje neke strategije koje su uvijek bolje od drugih, ipak je važno pronaći one koje rade za vas. Osim toga, ne zaboravite da je klađenje dugoročna igra ako pokušavate zaraditi dodatni novac.


Pratite svoje igre i uvijek pratite novac koji ulazi i izlazi. Možda ćete otkriti da neki od gornjih savjeta mogu pozitivno utjecati na vaše sportsko klađenje.

5 просмотров

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page